Susah Hamil

Tingkatkan Peluang Hamil..

Tingkatkan Peluang HamilHari ni excited nak share khabar-khabar gembira dari rakan-rakan merangkap customer. Setelah mengamalkan supplement Shaklee untuk tingkatkan peluang hamil, Alhamdulillah dengan izin Allah dapat merasakan nikmat terbesar yang Allah beri kepada kita, nikmat hamil.  Memang happy sangat untuk mommy-to-be berdua tu.

 

 

 

Haaaa kalau ada yang tertanya-tanya, ini supplement yang mereka amalkan untuk tingkatkan peluang hamil.

Tingkatkan Peluang Hamil

 

Untuk ketahui bagaimana setiap supplement di atas membantu tingkatkan peluang hamil bagi suami isteri, anda boleh lihat Cara Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri. Dan jangan lupa baca info di bawah untuk tips ketahui masa subur bagi tingkatkan peluang hamil.

Ni nak berkongsi cerita gembira mommy-to-be. Semoga kandungan mereka dilindungi dan dirahmati Allah.

Testimoni Tingkatkan Peluang Hamil 1:

Tingkatkan Peluang Hamil

 

Testimoni Tingkatkan Peluang Hamil 2:

Tingkatkan Peluang Hamil

 

Anak adalah rezeki dari Allah. Kita hanya berusaha dan insyaAllah Dia akan makbulkan doa dan usaha kita. Jadi selagi ada cara untuk kita tingkatkan peluang hamil apa salahnya mencuba ya tak?

Kenapa supplement untuk kesuburan?

Menurut pakar sakit puan Dr.Hamid Arshat, persekitaran dan tabiat pemakanan kita sekarang banyak menyebabkan ketidaksuburan baik pada lelaki mahupun wanita. Tekanan kerja, ‘junk food’, ‘fast food’, stess dari segi emosi dan penggunaan bahan-bahan kimia seperti perfume, hair spray, air freshner malah bahan-bahan pencuci.

Malah Dr Hamid Arshat amat menggalakkan mengamalkan supplement bagi tujuan membantu meningkatkan tahap kesuburan untuk tingkatkan peluang hamil buat pasangan yang sukar mendapat zuriat.  Jadi tidak salah untuk berusaha mengamalkannya pula kan. Mana tahu berkat usaha kita, Allah kabulkan doa dan keinginan kita untuk jadi mommy dan daddy-to-be.

Buat pasangan yang sukar mendapat zuriat, saya sarankan anda mula belajar mengenali waktu subur pasangan anda. Kenapa? Kerana hubungan kelamin secara rawak hanya ada 24% peluang untuk hamil. Sedangkan proses kehamilan bukanlah sesenang yang disangka. Maka kebarangkaliannya amat rendah. Jadijika anda tahu masa subur, anda boleh tingkatkan peluang hamil.

Apa itu tempoh subur (fertile window)?

  • Tempoh subur adalah beberapa hari dalam kitar haid wanita yang memungkinkan kehamilan untuk berlaku selepas berjima’.

Bagaimana mengenalpasti tempoh subur?

 • Bagi wanita yang mempunya kitaran haid yang tetap 28 hari, tempoh subur adalah antara hari ke-10 hingga hari ke-15.
 • Tapi bagi wanita yang kitaran haidnya tidak tetap, anda hendaklah menggunakan kaedah Menandakan Kalendar bagi mengenal pasti tempoh subur. Cara-caranya:
  • Mula menyimpan rekod tarikh mula dan tarikh berhenti period anda selama 8-12 bulan berturut-turut. Tandakan hari pertama haid keluar sebagai Hari-1.
  • Pilih kitaran haid yang paling pendek dan yang paling panjang. Tolakkan 18 dari kitaran haid terpendek dan ia adalah hari pertama tempoh subur anda. Tolakkan 11 dari kitaran haid terpanjang dan ia adalah hari terakhir tempoh subur anda.  

Contoh jadual:

Januari

29

Februari

31

Mac

27 – kitaran haid terpendek

April

35 – kitaran haid terpanjang

May

27

 

Berdasarkan contoh di atas, kitaran haid terpendek adalah 27 hari. Jadi ditolakkan 18 jadi hari ke-9. Dan kitaran haid terpanjang adalah 35. Jadi ditolakkan 11 jadi hari ke-24. Maknanya tempoh subur adalah dari hari ke-9 hingga hari 24.

Kehamilan hanya boleh terjadi jika adanya ovum dan sperma. Setelah ovulasi, (proses ovari mengeluarkan ovum), ovum boleh hidup selama 24 jam. Setelah proses ejakulasi, sperma pula mampu hidup selama 5 hari dalam badan wanita.

Maka dalam situasi yang optimum, tempoh subur adalah selama 6 hari. 5 hari sebelum ovum dikeluarkan dan dalam masa 24 jam setelah ovum dikeluarkan. Sebarang proses jima’ dalam tempoh ini akan mempunya 60% peluang untuk hamil.

Jadi teramat penting untuk anda kenal pasti tempoh subur anda bagi tingktkan peluang hamil. Dan tidak salah untuk berusaha mengamalkan supplement bagi tingkatkan kesuburan anda suami isteri. Jika anda berminat untuk mencuba, hubungi saya

  • Add friend/PM: Aimi Syairah
  • SMS/Call/Wahtsapp/Viver: 013-3445223

 

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

 

 

 

LifeFit.my Hubungi Saya

Leave A Response

* Denotes Required Field